Про це він розповів у програмі «Знай наших» Тараса Загороднього.

«До останнього часу все, що вироблялося в Україні, було дешевшим за своїми витратами, ніж в інших країнах, за рахунок низьких цін на енергоресурси, електроенергію, більш-менш нормальних цін на газ. Сьогодні ситуація кардинально змінилася. Тільки цього року газ подорожчав у чотири рази, електроенергія на 60 відсотків, і ситуація перекинулася. Сьогодні виробляти в Україні стало дорожче, ніж у інших країнах. Насамперед країнах нашого традиційного ринку – колишніх країнах Радянського Союзу, і де ми знаходимося в конкурентному полі, включаючи Республіку Білорусь, яка традиційно представлена ​​високотехнологічним машинобудуванням», - говорить він.

Павло Штутман зазначив, що український уряд навіть не намагається керувати цими процесами, і це грає конкурентам на руку.

«Білорусь – країна, яка спочатку за технологіями та рівнем розвитку промисловості була нижчою за нас, де природних ресурсів немає взагалі, сьогодні нас випереджає в галузі машинобудування. Вартість газу в Білорусі вчетверо нижча, електроенергія – приблизно на 60 відсотків. Тепер те, що вироблено в Білорусі, є більш конкурентоспроможним за ціною та технологічно, тому що технології в машинобудуванні в Білорусі більш розвинені, ніж в Україні», - зазначає Павло Штутман.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександр Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.