Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Безпечна школа для дітей – це мрія кожної мами, і схоже, що саме за правильного підходу керівництва МВС вона втілиться в реальність. Ви тільки уявите собі, що такі проблеми як шкільний булінг, крадіжки у дітей телефонів та грошей, негативний вплив «поганих» компаній тепер може залишитись у минулому», - каже Любов Завальнюк.

Вона нагадала, що раніше для дітей було нормою мати в класі білу ворону, порушувати елементарні правила дорожнього руху, діти не вірили своєму дільничному та їм притаманне нехтування законом. Таке виховання, зазначила Любов Завальнюк, спричинило високий рівень злочинності в країні. Журналістка розповіла про проєкт «Шкільний офіцер», одну із програм для захисту наших дітей від МВС, в рамках якої їх навчають відповідати за свої вчинки.

«Головне завдання проєкту – створення безпечного оточення саме у школі. Де наші діти проводять найбільшу кількість часу. Як це працює? Дітям залежно від віку надають інформацію про правопорушення. Для кожного віку розроблено свій підхід», - розповіла Любов Завальнюк.

Журналістка пояснила, що поліцейські будуть мовою підлітка пояснювати, як можна вирішити конфлікт без бійки, що робити в критичних ситуаціях, як сказати «ні» людині, яка пропонує спробувати наркотики, що робити, якщо тебе кривдять на вулиці, що буде, якщо ти поводишся. агресивно до інших.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Поліцейські вчать наших дітей вибудовувати діалог та знаходити вихід із багатьох критичних ситуацій. Ну погодьтеся, що ви, та й я теж не можу іноді достукатися до дитини, особливо в підлітковому віці. А у них це виходить, до того ж офіцери поліції не залякують, не акцентують увагу на своєму авторитеті, а просто розмовляють із ними їхньою мовою», - упевнена Любов Завальнюк.

Журналістка додала, що Міносвіти підтримало цей проєкт, і курс складатиметься з 25 занять, які відбудуться у молодшій та старшій школах по всій Україні.

Як повідомляв Знай.ua, раніше Руслан Бортник виніс оцінку роботи уряду.

Також Знай.uа повідомляв, що Любов Завальнюк розповіла про позитивні зміни у правоохоронній системі.