Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Путін робить усе для того, щоб відродити радянську імперію. Тому всі дії, які справила зараз Росія, це фактично дії того ж Радянського Союзу. Ситуація дуже схожа, але все одно не така. Кількість ядерних боєголовок, які були в період Радянського Союзу, приблизно така ж залишилася і в Росії. Кількість носіїв, літаки, ракети так само приблизно залишилися такими самими. І це головний аргумент, яким Росія намагається оперувати на міжнародному просторі», - розповів Олександр Кочетков.

Політтехнолог сказав, що за ядерним потенціалом та за методами дії, включно з терористичними методами, порушуючи міжнародні відносини та правила, вважає він, це повна ідентичність Росії та Радянського Союзу. Але того економічного рівня та націленості суспільства на побудову якогось світлого майбутнього в Росії немає, повідомив він, і вона в цьому сенсі слабша.

«У всіх стратегіях, міркуваннях про можливі загрози оперують ймовірності. Загроза і ймовірність вторгнення Росії є, але сьогодні я б не сказав, що вона максимальна. Значно вищою вона була у 2014 році, тоді був офіційний дозвіл Ради Федерації на використання військових сил на території України. Наразі цей дозвіл знято під тиском США. Але залишається дозвіл президенту Росії діяти військовими силами на території інших держав без конкретики», - резюмував Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну розпочалася у США.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, для чого Путін стягує російські війська до українських кордонів.