Про це він розповів у програмі «Знай наших» Тараса Загороднього.

«Ми вже мали досвід, коли було звільнення сільгоспмашинобудування від сплати податку на прибуток. Це була демонстрація того, що підприємства сільгоспмашинобудування Україні потрібні, і вони підтримуватимуться. Але минуло кілька років, і це все скасували, і інвестори залишилися ображеними та приниженими. Я вважаю, що державні програми потрібні, зокрема, багато років діє програма 25-відсоткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки, виробленої в Україні, яка має локалізацію в Україні, для аграріїв», - каже він.

Суть програми полягає в тому, що держава компенсує аграрію, який купив вітчизняну техніку, 25 відсотків від її вартості. Це хороша програма, вона й сьогодні потрібна і виробникам сільгосптехніки, і покупцям, вважає Штутман.

«Інших програм та занепокоєння з боку держави немає. Наприклад, коли прем'єр-міністр нещодавно відвідав Кіровоградську область, він не знайшов часу зустрітися з промисловцями, ні з великим, ні з малим бізнесом. Ми з колегами це обговорювали і вважаємо, що в нас міг би бути канал, на який ми могли б донести ці проблеми до уряду, і він, можливо, якось нашу думку міг почути та запропонувати якісь рішення. Але я гадаю, що компенсація майже неможлива», - констатує промисловець.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.

Також Знай.ua повідомляв думку Сергія Гайдая, що Рада штампує закони для тіньової держави, а не для громадян.