Про це він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«У багатьох постмодерністських філософів зустрічається принцип заперечення, зокрема в Олександра Кожева. Його персона цікава тим, що Кожев – один з авторів угоди Європейського економічного союзу. Тобто, по суті, автор Європи – це сталініст Олександр Кожев. Я не хочу сказати, що постмодернізм дорівнює сталінізму, але якщо у когось такий висновок напрошується, то я можу ще аргумент підкинути», - каже він.

Іншу лінію, що формувала постмодерністську філософію, можна відслідковувати через Людвіга Вітгенштейна, відомого філософа.

«Маловідомий факт про нього, що 1935 року Вітгенштейн їздив до Радянського Союзу з метою влаштуватися робітником на завод. Так йому це все сподобалося. У нього, звичайно, не вийшло, але приємні відгуки про Радянський Союз тієї епохи він залишив. Мовляв, дарма Сталіна лають за деякі дії репресивного характеру, він вирішував складні проблеми. І до Вітгенштейна дуже багато в чому звертається французька постмодерна філософія, в його ранній період», - розповідає філософ.

Політичною кульмінацією постмодерну у Франції є травень 1968 року.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Важливо, що весь заперечливий пафос і культ індивідуальності, індивідуального заперечення, анархізму – він, по суті, вилився у травневих масових протестах. І серед іншого там багато глибокодумних плакатів було, що капіталізм не несе нічого доброго, «будьте реалістами, вимагайте неможливого!». Цікаво, що сам Казенс (це був передостанній місяць його життя, тому що в червні 68 року він помер), подивившись на ту хвилю, яку усвідомлено чи неусвідомлено породили його гуртки у 30-х роках, від цього всього відхрестився», - робить висновок Алушкін.

Знай.ua повідомляв, що Сергій Алушкін розповів, як віртуальна реальність впливає на реальних людей.

Також Знай.ua повідомляв, що Колекціонер і галерист Максим Волошин переконаний, що українське мистецтво має всі шанси вийти на світовий ринок і стати трендом.