Про це він сказав в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком.

“Щодо газу проблема найпотужніша. Від 3 до 4 млрд кубів недостатньо газу для проходження опалювального сезону. Також з огляду на те, що знову ж таки не закупили вугілля, доводиться тепер на ТЕЦ-ах спалювати дорогий газ”, - сказав Віктор Скаршевський.

Він зазначив, що за нинішніми цінами в 1000 доларів знадобиться 3-4 млрд доларів для закупівлі додаткового газу для опалювального сезону.

За його словами, цей опалювальний сезон буде найгіршим за останні 10 років, оскільки наприкінці травня у "Нафтогазі" заявляли, що 250 доларів за 1000 кубів газу – надто висока ціна.

“Тоді треба було купувати. І тоді були гроші у “Нафтогазу”. Тоді багато хто в "Нафтогазі" говорив, що близько 2 млрд доларів було у них на той момент. Замість того, щоб підготуватися до опалювального сезону, просто лунали політичні обіцянки… Зазвичай газ до наближення до опалювального сезону дорожчає. Інше питання, що припустити, що він зашкалюватиме аж до 1900 доларів… Цього не можна було”, - додав Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.