Про це він розповів у програмі Петра Охотіна Tiger news.

«Я вважаю, що ці події пов’язані з Луганськом, Донецьком і Кримом. Отак собі вирішило керівництво Росії, що піде таким шляхом. Карколомно, не радячись із Євросоюзом, всупереч екологічним нормам прибалтійських країн, скандинавських країн. Єдина мета – залишити Україну без транспортного газу. А потім ще були плани взагалі, і мабуть, вони ще є, залишити Україну без транспортного газу, що може призвести до втрати нашої труби», - пояснює він.

Нардеп прокоментував інформацію про те, що вартість кубометру українського газу може становити одну гривню.

«Мені просто смішно чути ці заяви. Я як фахівець вам одразу скажу, що собівартість нашого українського газу – це в межах 100, 110 доларів мінімум. Ще одне питання – як порахувати собівартість? Я як заступник голови паливно-енергетичного комітету разом із колегою з комітету житлово-комунальних послуг дійшли висновку, що навіть якщо посадимо сім економістів, вони все одно не дійдуть висновку, як же розрахувати собівартість нашого українського газу?», - зазначає нардеп.

Ми повинні врахувати, коли Шебелинка була відкрита, мова йде про одні й ті ж самі родовища, які вже, до речі, виснажені, продовжує він.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Експерти на ток-шоу кажуть, що у нас є багато законсервованих свердловин. От ми зараз законсервовану свердловину відкриємо, і одразу отримаємо газ! Насправді ні. У старій свердловині, якщо вона законсервована, труби можуть бути іржаві. Ба більше. Я як фахівець і гірничий інженер видобування глибоких покладів скажу: часто буває дешевше пробурити нову свердловину, ніж колупатися в старій», - резюмує експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін прогнозує посилення хаосу на світових ринках: «Ковід нікуди не пішов».

Також Знай.ua повідомляв, що Дмитро Василець вважає: МВФ наступає на суверенітет України.