Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Обіцяють політики й на Заході та в інших країнах, тобто смисл політики - це щось обіцяти. Але погоджуюсь, що градус, який є у нас, він завищений. Якби політик говорив красиві речі і це не давало результату, він би їх не говорив. Тому тут двосторонній рух і звинувачувати в тому, що політики говорять так багато, то треба і в громадян питати, якщо вони хочуть чути про легкі рішення на складні питання. Так і буде й політики будуть тим користатися, тому що ліміт популізму не вичерпаний в принципі у нас», - розповів Ярослав Макітра.

Аналітик сказав, що ми як громадяни ставимо дуже високі очікування від того, кого ми маємо обрати, але ніхто з тих хто обирає умовно не відповідає і сам не здатен того зробити. Але ми це вимагаємо від інших, повідомив він, при чому не можемо це зробити самі. Коли на виборах, особливо на мажоритарних, підкреслив він, виборці вимагають у депутата поставити їм лавочку замість того, щоб самим це зробити, але в той же час говорять, що вони проти корупції в парламенті, але вимагають лавку за гроші депутата.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

«Вимагають майданчики і багато різних речей, а звідкіля це має брати депутат, точно не на свою зарплату. А люди від нього це вимагають, а потім коли дізнаються про його корупцію чи якийсь бізнес, то цього депутата скидають. Але ж за які гроші вони тоді вимагають певні отримання благ. Але це дуже часто одні й ті ж самі люди, які вимагають блага й звинувачують політиків у певній корупції. Тому тут власне таке замкнуте коло й політики цим користаються, і, напевно, нам ще довго доведеться в такій парадигмі жити. Але популізму достатньо і на Заході просто у них менше проблем та суспільних потрясінь, ніж у нас», - резюмував Ярослав Макітра.

Як повідомляв Знай.ua, Балашов розповів, чи має держава надавати підтримку підприємцям.

Також Знай.ua писав про те, що Доротич пояснив, навіщо влада просуває касові апарати.