Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Наші з вами чесно зароблені гроші, половину того, що ми заробляємо, ми віддаємо державі. Ось мені подобається кампанія проти куріння: одна з мотивацій кинути курити – це підрахувати реальну суму витрат на рік на цигарки», - каже Любов Завальнюк.

Вона пояснила, що коли людина досягає того віку, що починає підраховувати гроші, які платить державі, її мимоволі відвідують думки про контроль за їхньою витратою. За її словами, наші бюджетні гроші діляться в країні за доброю старовинною традицією, яка збереглася з часів Кучми.

«Статті витрати ті ж самі суми більше, а за фактом уже влітку почнуть дофінансування за окремими категоріями. Знаєте, мені планування бюджету у нас нагадує погано організоване весілля», - заявила журналістка.

Любов Завальнюк пояснила, що це виглядає так, ніби влада хоче зробити все красиво, але водночас заощадити, тому в результаті часто виявляється, що чогось не вистачає. При цьому, як і віддавати гонорари підрядникам, МВФ все одно слід віддавати гроші.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

«Доходи держбюджету у 2022 році, дай Боже, будуть 1,322 трлн грн – що на 54,73 млрд грн більше, ніж було проголосовано в першому читанні. Водночас наші податки, на секунду, будуть 1,497 трлн грн. У бюджеті заплановано утримати дефіцит на рівні 3,5% від ВВП, фінансування держбюджету передбачено на рівні 188,8 млрд грн. Номінальний ВВП прогнозується обсягом 5,39 трлн грн, а зростання реального – на 3,8%. Середній курс гривні до долара очікується 28,6 – 28,7 грн за долар», - розповіла Любов Завальнюк.

При цьому, за її словами, за великим рахунком, ці величезні цифри мало про що говорять, оскільки в умовах постійних викликів та кризи в Україні в бюджеті багато чого не враховано.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Бортник зазначив, що весь великий бізнес ображений на Зеленського.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Сергій Доротич заявив, що якщо влада не почує бізнес, то ФОПи здадуть свої свідоцтва, та підуть в тінь.