Свою думку експерт висловив у програмі «Романенко. Бесіди».

Як каже гість програми, президент Зеленський вже виступив у ВР щодо досягнень цього року. Зокрема, додає він, йдеться про очікування найбільшого доларового ВВП за всю історію незалежності України. «Понад 190 мільярдів доларів. Це більше, ніж у 2008 та 2013 роках – тоді було близько 180 мільярдів», - підкреслює Віктор Скаршевський.

З одного боку, міркує він, все виглядає непогано, з іншого – насправді доларовий ВВП у номінальному вираженні ніяк не пов’язаний із тим, що насправді відбувається в економіці. «Цей показник «надувся» через високі світові ціни на сировину та стабільний курс долара – він як був приблизно 27 гривень, так і залишився. Тобто зростання є, але чисто арифметичне», - пояснює експерт. А відтак, констатує Віктор Скаршевський, необхідно дивитися на інші показники, аби зрозуміти, яка ситуація насправді.

Він повідомляє, що вже й Міністерство економіки вирішило переглянути прогноз ВВП на наступний рік. До того ж, додає гість програми, йдеться не про доларовий ВВП, а про реальний. «Такий ВВП вважається за вирахуванням цін, без інфляційної складової. І у 2022 тепер очікується його зростання не на чотири відсотки, а лише на три», - каже Віктор Скаршевський.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський заявив, що в Україні найпотужніша проблема з газом.

Також Знай.ua писав про те, що Скаршевський розповів, яким буде курс долара.