Про це він розповів на Youtube-каналі «Національний Корпус».

«Війна з Грузією у 2008 році дала зрозуміти усім країнам Європи, що буде відбуватися далі і вони почали об’єднуватися у різні формати, наприклад, «Бухарестську дев’ятку», куди входить Болгарія, Румунія, Угорщина, Словаччина, Чехія, Польща, Литва, Латвія та Естонія», - зазначив Владислав Соболевський.

За словами експерта, саме так зараз виглядає фланг НАТО, який буде стримувати можливу атаку Росії. Як зазначив Владислав Соболевський, Україна також повинна бути у цьому переліку.

«З іншого боку, такі країни, як Франція та Німеччина, часто виступають переговорниками і захисниками Росії. У контексті Північного потоку-2 ви бачите цю ситуацію найяскравіше. Вони кажуть: «Не треба злити агресора, віддамо їм Україну і на цьому все – Європа буде жити далі, ще й з російським газом», - сказав Владислав Соболевський.

Як зазначив експерт, така риторика призводить до того, що у Росії розв’язуються руки: коли Північний потік-2 запуститься, то транзит через Україну Росія припинить, і наша країна залишиться в орбіті РФ.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

«Звичайно, ми цього не хочемо, тому і боремося», - підкреслив Владислав Соболевський.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Білецький пояснив, які переваги має територіальна оборона.

Також Знай.ua повідомляв, що Віктор Шендибило розповів про законопроєкти щодо громадянства в Україні.