Коментар фахівця було дано у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Щодо «Омікрону» лікарі ще не отримали відповіді на всі свої питання, тому цього штаму варто особливо побоюватися. Україна не може проводити в день таку кількість секвенування, як, наприклад, ПАР, де цей штам і було виявлено. Тому не можна впевнено сказати, чи є «Омікрон» в Україні. Єдиний симптом, який відрізняє «Омікрон» від інших штамів COVID-19 - це синдром хронічної втоми, швидка стомлюваність. В іншому він дуже схожий на інші штами. Можна сказати, що спеціально розробленого лікування для «Омікрону» немає, але те саме стосується і коронавірусу в цілому», - зазначає Сергій Кравченко.

За його словами, стандарти медичної допомоги завжди однакові, незалежно від того, який саме штам вірусу викликав захворювання.

«Щодо походження COVID-19 йде багато спекуляцій, хоча насправді цей збудник був виділений задовго до початку всесвітньої пандемії. Щоправда, спочатку він вважався вірусом тварин. Єдине питання – як він подолав міжвидовий бар'єр», - говорить Сергій Кравченко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він дорікнув українській владі за те, що вона нічого не зробила, щоб уберегти громадян від нової хвилі пандемії.

Також Знай.ua повідомляв, що Кравченко дав прогноз щодо того, коли слід чекати зниження захворюваності на коронавірус.