Про це він розповів на Youtube-каналі «Національний Корпус».

Максим Жорін нагадує, що буквально чи не кожного дня поступає все нова інформація про стягування військ РФ до українських кордонів. «Але існує ще один надзвичайно важливий та небезпечний елемент – це можливі перемовини між Зеленським та Путіним», - підкреслює він. На думку керівника Центрального Штабу Нацкорпусу, все це може обернутися здачею національних інтересів з боку української влади.

За його словами, чинна влада не надто вміє вести переговори, оскільки більшість із них проходили без її участі, хоч і говориться про Україну. До того ж, підкреслює Максим Жорін, Росія й надалі наполягає на своєму, готує армію і цим посилює свої позиції, а про повернення території і не йдеться. До того ж, підкреслює він, російські речники не вважають свою державу стороною конфлікту. «Тому треба усвідомлювати, що на зустрічі офіційно по Донбасу нічого не буде, а от кулуарні домовленості будуть, які нам не розкажуть», - констатує керівник Центрального Штабу Нацкорпусу.

Як він розповідає, українська влада вказує на заяви зовнішніх партнерів, нібито війну на Донбасі не зупинити, якщо не буде прямих переговорів. Максим Жорін зі свого боку зазначає, що це, очевидно, ті самі партнери які наполягають на імплементації формули Штайнмаєра. «Заяву Зеленського про бажання прямих перемовин «слуги» пояснюють його передвиборчими обіцянками. І це поки що основний аргумент: типу люди проголосували за Зеленського, а отже й за його обіцянки», - розповідає він.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Білецький пояснив, які переваги має територіальна оборона.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін назвав ключові проблеми української тероборони.