Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з Катериною Павловою.

«Коли говорять про незалежність ЗМІ та свободу слова, у нас чомусь думають, що основним суб'єктом, який може утискати свободу слова, є влада. І забувають, що значно більший вплив на редакційну політику та на роботу журналістів здійснюють власники. Причому, коли власники здійснюють цей вплив, вони можуть керуватися такими меркантильними інтересами, тобто нічого особистого, просто бізнес. Рекламні контракти, реклама, аудиторія, перегляди - це одна історія. А можуть керуватися політичною мотивацією, і це найгірший приклад, коли ЗМІ перетворюються з засобів масової інформації на засоби масової інформації та пропаганди», - розповів Валентин Гладких.

Аналітик сказав, що подекуди навіть перестають бути засобами масової інформації і перетворюються просто на засоби партійної пропаганди. І тоді те, що у нас мало бути ЗМІ, перетворюється на газету «Правда - друкований орган ЦК КПРС, підкреслив він, на сьогоднішній день більшість ЗМІ є відверто політично заангажованими. Всі відчайдушні спроби представити, що у нас є незалежний канал, підкреслив він, виглядають смішними.

«Це більш смішно виглядає, що у нас начебто є вільні медіа, власниками яких є журналісти і вони не від кого не залежать і висвітлюють свою позицію. Треба розуміти, що насправді не можна визначити один з суб’єктів, який відповідальний за це. Є сукупність різних суб’єктів, які складаються в певну архітектуру, яка, власне кажучи, й визначає протікання всіх цих процесів. Чи впливають на ЗМІ Захід та суспільство - безумовно, бо ЗМІ формують картинку світу. Треба звернути увагу на всі ті патогенні явища, які мають місце в українському інформаційному полі, але заради справедливості треба сказати, що це відбувається не тільки в Україні», - резюмував Валентин Гладких.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів про негативний вплив дефіциту матеріальних ресурсів на людину.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, як дефіцит грошей в економічній системі впливає на відчуття щастя та свободи.