Про це він розповів в інтерв’ю на каналі Остапа Дроздова та поширив на своїй сторінці у Telegram.

Гість програми зазначає, що українські інституції не працюють і через це у суспільстві відбувається треш, пошуки правих і неправих. «Якби у нас працювало ДБР, яке б мало очільника не т.в.о. – як дитина семимісячна – виживе чи не виживе. Я не порівнюю нинішнього т.в.о. з семимісячною дитиною, але він не є впевнений у своїй діяльності», - міркує він.

Загалом же, каже Анатолій Матіос, немає різниці, як пройшла операція – успішно чи провально, оскільки це робота держави і може статися будь-що. Так само, додає правник, люди одружуються і розлучаються, це не є помилкою, це просто життя. Коли ж інституція не впоралася, підкреслює він, крайньою повинна бути буферна позиція інституту президентства. «Я не називаю прізвище президента, я не говорю про Зеленського, я говорю про буферну позицію. Президентська вертикаль повинна «відгавкуватися» за тих, хто не зробив свою роботу?», - міркує гість програми.

Щодо ситуації із Вагнергейтом Анатолій Матіос каже так: варто було провести допити усіх, кого треба, а також взяти з них підписку про нерозголошення матеріалів досудового розслідування, перевірити на наявність доступу до державної таємниці і нагадати про обов’язки у письмовій формі.

Загалом же, констатує він, Україна як держава розбалансована і вона не має жодних резервів. Також правник попереджає, що тепер у разі навіть правильного виконання дій всі будуть казати, що все проведено неправильно. Принагідно генерал-полковник зазначає, що потрібно проводити свою роботу як сова вночі – вона діє на випередження і знешкоджує «пацюків». Саме так, підкреслює Анатолій Матіос, і мають працювати відповідні структури, до того ж це випливає із таємних інституцій та законів.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Білецький заявив, що позиція президента Зеленського у «вагнергейті» не заслуговує довіри.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін висловився щодо зірваної операції по затриманню вагнерівців.