Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з Тетяною Резвін.

«Для того, щоб Америка таке сказала, повинна вся галактика скластись інакше. Насправді якщо брати теорію міжнародних відносин у розумінні інтересу та інтеграційних процесів, ця фраза могла б звучати за однієї умови, якби РФ була глибоко інтегрована до європейських та євроатлантичних структур. І вела б курс у регіоні не агресивний, а демократичний, спрямований на розвиток, а не на придушення стосунків з сусідами. Але з огляду на те, що Росія не обрала такий курс, тому право Росії бути лідером на пострадянському просторі ніхто не дасть», - повідомив Антон Кучухідзе.

Політолог сказав, що Росія навряд чи зміниться, в цьому треба бути об'єктивними, адже з 90-х років там юридично було три глави держави, а фактично два. Зовнішня політика як була агресивна до сусідів, вважає він, такою і залишається. Російська Федерація зараз перебуває не зовсім у монопольному стані, підкреслив він, тому що конфлікт у Карабаху показав, що якщо третя сильніша держава втручається у справи регіону, то РФ може і промовчати.

«Бо вся Вірменія чекала, що Росія їх підтримає якось посилено. Туреччина надала військову допомогу Азербайджану й інструкторами, й озброєнням. Фактично виходить, що до регіону, на який Росія претендувала, зайшов інший сильний гравець – Туреччина. А Росія завжди говорила, що Південний Кавказ – це їхня сфера впливу. Тобто мантри у них старі лишилися, а світ уже трохи помінявся і сусідні країни посилилися за рахунок співпраці з іншими країнами. І це хитає їхні позиції, тому про щось серйозне з ними торгуватися на сьогодні – це смішно для американців», - резюмував Антон Кучухідзе.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ерфан Кудусов пояснив, чому багато українців не усвідомлюють війну в країні.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Тарас Чорновіл заявив про зустріч Байдена з Путіним: "Дошантажувався - зустріч відбулася".