Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Як зазначає гість програми, інтереси США та Росії цілком зрозумілі, натомість України – ні, як і її бачення ситуації. «Ми прагнемо до Європи, але яке місце хочемо там зайняти? Хто наші союзники?» - запитує він і додає, що ці питання залишаються без відповіді.

До того ж, каже Володимир Кацман, Україна так хоче стати частиною ЄС, а він сьогодні надзвичайно слабкий. «Цю організацію дуже суттєво послабив Брекзит, який став серйозним економічним ударом по ній», - пояснює він. Принагідно експерт коментує і ситуацію в Німеччині та Франції. Він нагадує, що в Німеччині зараз триває зміна влади і саме Меркель довгий час забезпечувала стабільність у Європі. У Франції, розповідає гість програми, навесні відбудуться перевибори президента і шанси Макрона доволі низькі. «Його атакують і праворуч, і ліворуч, а сам Макрон – це свого роду французький Ющенко, котрий багато наобіцяв, але фактично нічого не зробив», - коментує він.

На думку Володимира Кацмана, показовим є й той факт, що Росія зараз говорить з окремими європейськими державами, а не з ЄС загалом. «Європа ослабла настільки, що Росія фактично перестала зважати на її інтереси», - констатує експерт. Він додає, що у своїй зовнішній політиці РФ зазвичай орієнтувалася на продаж газу і це і надалі визначає її політику.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що Західні партнери не зважають на нас.

Також Знай.ua писав про те, що Якубін поділився своїми міркуваннями щодо концепції ЄС.