Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Юрій Подорожній нагадав про гучні заяви західних медіа та розвідок про те, що Росія готується до повномасштабного вторгнення в Україну вже в найближчі місяці. Політтехнолог додав, що за даними Bloomberg Росія залучить 100 тисяч людей, удар планується з трьох сторін: Криму, Білорусі та російського кордону, а 50 тисяч військових уже перебувають на місцях. Він зазначив, що така тактика РФ є способом впливу на Захід.

«Російська армія під українським кордоном стала фактором тиску на західні країни. До того ж за 8 років війни в Європі змінюється ситуація щодо ставлення до Росії. Наприклад, Німеччина вже і не приховує, що відновлюватиме контакти з російським бізнесом у повному масштабі», - зазначив Юрій Подорожній.

За його словами, це говорить про те, що не тільки санкцій, а й будь-якої підтримки Україна не отримає з боку Німеччини та країн, які зацікавлені в співпраці з Росією. Він зазначив, що болгарський президент показовий в цьому контексті: він заявив, що, попри юридичне невизнання Криму російським, по факту він таким є. Юрій Подорожній додав, що ця заява була зроблена при тому, що Болгарія брала участь у Кримський платформі.

«Відповідно, позиція багатьох країн буде гібридною. При юридичній підтримці України уряди цих країн закриватимуть очі на співпрацю з Росією. Загроза російської агресії страшна ще й тим, що ми надто мало зробили для переозброєння. Формування армії з новими видами зброї, а такі сфери як флот чи ППО, м’яко кажучи, не здатні дати адекватну відповідь ворогу», - заявив політтехнолог.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну розпочалася у США.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів, для чого Путін стягує російські війська до українських кордонів.