Про це він розповів у своєму блозі.

«Доведеться зупиняти заводи, тому що в хімічній та скляній промисловості 80% собівартості продукції – це газ. Нещодавно була новина, що Україна почала імпортувати з Росії, окрім різних продуктів харчування, огірки. Чому? Тому що теплицям теж потрібен газ», - наголосив Юрій Атаманюк.

За словами експерта, зараз вже можна прогнозувати, що через дефіцит енергоресурсів в Україні можуть почати зупинятися підприємства, що призведе до втрати робочих місць.

«Це своєю чергою ще більше виштовхуватиме людей до Європи, а там уже працює геометрична прогресія: чим більше виїхало, тим більше виїде наступного року», - сказав Юрій Атаманюк.

Як зазначив економіст, українці – найвитриваліша нація. На думку експерта, жодна країна у світі не пройшла такі випробування як Україна, а зараз ми маємо подолати енергетичну кризу, яка може призвести до втрати українцями робочих місць та виїзду на заробітки за кордон.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Нас у всій Європі люблять як трудових мігрантів, тому що ми багато працюємо і мало просимо, тому що в Україні дають ще менше», - сказав Юрій Атаманюк.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів, кому не вигідний запуск «Північного потоку-2».

Також Знай.ua публікував думку Юрія Атаманюка, що податкова амністія потрібна Україні.