Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Як розповідає гість програми, президенти Росії та Китаю говорили передусім про те, які їхнім державами уникнути санкцій та перезавантаження глобалізації. «А також про те, хто партнер, хто конкурент», - підкреслює він і додає, що одне не суперечить другому.

За словами Руслана Бізяєва, сьогодні прийшов час створення ситуативних спілок, що переслідують єдину мету. «Як то кажуть, проти кого будемо дружити?», - каже він. У цьому плані, зазначає експерт, партнерами Росії та Китаю можуть стати ОАЕ та Індія, які вже відмовилися купувати американське озброєння. Він підкреслює, що ці держави просто намагаються зробити себе невразливими до санкцій.

Тим не менш, зауважує гість програми, часто всередині таких спілок є певні протиріччя та суперечки. Зокрема, експерт згадує Атлантичну хартію версії 2.0, коли Британія та США спершу створили AUKUS, а тоді британський журнал The Spectator висловився щодо Байдена, після чого всі дізналися про події в Афганістані. «А потім можна спостерігати ситуацію в Європі та те, що відбувається на саміті демократій. І в Євросоюзі все те саме», - зазначає Руслан Бізяєв.

Принагідно він згадує Німеччину та Францію, які ніби виглядають союзниками, але насправді це не зовсім так. «Зовнішньополітичні контри Макрона та контри Шольца – це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці», - підкреслює гість програми.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, як Європа хоче вирішити усі конфлікти.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, наскільки розумно з боку України розраховувати на підтримку США.