Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Я б хотів сказати, що все не так погано, але давайте глянемо, бо все починається з дуже конкретних деталей. Вони є абсолютно об'єктивними і в них немає ані краплі суб'єктивізму. Ця влада вже другий рік не може затвердити програму дій уряду. Єдиний уряд Гончарука, який мав якусь програму, але вона була абсолютно безглузда. В тій програмі було написано, що ми на 40% за чотири роки маємо підняти ВВП. Насправді воно у нас загальмувалося і зріст йде в районі 3% і головне, щоб спаду не було», - розповів Тарас Чорновіл.

Політолог сказав, що є поряд країна Польща, яка до нас подібна, і якщо нас з нею порівнювати, то ми котимось вниз просто з фатальною швидкістю. Тому насправді нам хвалитися особливо нема чим, вважає він, а ще у нас зараз інфляція, яка у три рази більша, ніж планувалося з початку року. Поза тим всім при низькій девальвації національної валюти є купівельна спроможність, повідомив він, і вона падає дуже швидкими темпами. Тарифи на комуналку зростають і не було жодних обставин, за якими можна було сподіватися, впевнений він, що вони не будуть рости.

«Влада дійсно розуміє, що тарифи є певним фактором, який є особливим подразником. Коли з'явиться платіжка з катастрофічним зростанням, це все вибухне. Особливо якщо врахувати, що розвалена система субсидій. У цьому році її заштопали якось, але отримати її зможуть далеко не всі. І при зруйнованій системі субсидій зростання тарифів може викликати бунт і тому влада вхопилася за один єдиний сегмент. НБУ вже заявив у інфляційному прогнозі, що наступного року після завершення опалювального сезону стримувати тарифи буде неможливо», - резюмував Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Панченко розповіла, як зміняться соціальні виплати для українців у грудні.

Також Знай.ua писав про те, що Панченко розповіла про цілі створення Єдиного соціального реєстру.