Свої думки він висловив у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Першу Українську республіку занапастило питання власності, яке і зараз нікуди не поділося. Земельне питання – це ж питання власності, а воно не було вирішено. Суттю революції 1917 року був перерозподіл земельної власності. Просто селяни тоді думали, що вони заберуть землю у панів – і вона дістанеться їм. А більшовики думали, що вони у всіх заберуть власність – і управлятимуть нею. До речі, це їм і вдалося. Зараз, за сто років, ми все ще не розв'язали питання власності. Так само не вирішено і національне питання. Що таке український проєкт: «АрМоВір» (Армія, мова, віра, - ред.) чи щось інше? Звичайно, контекст змінився – але тим гірше для нас, що на нові виклики часу ми намагаємося відповідати тим же «АрМоВіром», - каже Юрій Романенко.

Він закликає розуміти, що ця відповідь не виявилася успішною.

«Якщо в тебе щось не виходить, не варто щоразу використовувати той же рецепт. Краще замислитися: що саме не виходить, чому не виходить, чи це правильний рецепт?», - вважає Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він пояснив, чому центральна влада прагне взяти київську адміністрацію під контроль.

Також Знай.ua повідомляв, що Романенко розповів про стан справ у Нагірному Карабаху.