Про це він розповів у своєму блозі.

«Є така колізія, що Київ є особливим містом з особливим статусом. Якщо в інших містах мер по суті очолює виконавчу вертикаль, то у Києві мер – це «британська королева», яка не має достатньо виконавчих повноважень», - наголосив Романенко.

За словами експерта, Київ для влади є «ласим шматочком» і є надзвичайно важливим для контролю над країною. Як зазначив політолог, це призводило до того, що через конфлікти з мерами попередня влада призначала своїх голів КМДА.

«Останній випадок це коли за Черновецького Янукович призначив Попова головою КМДА. Це породжувало двовладдя. Конституційний суд дав на цей рахунок точне формулювання, що КМДА має очолювати та людина, яка перемагає на виборах міського голови», - сказав Романенко.

На думку політолога, неможливість правлячої партії поміняти верхівку КМДА тими способами, якими це здійснили попередники, підштовхнула їх до створення закону про столицю, завдання якого легальним способом усунути главу нинішньої КМДА та вирішити питання встановлення контролю над Києвом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Рохов розповів, що впливає на рейтинг правлячої партії.

Також Знай.ua публікував слова Руслана Бізяєва: Швидше за все конфлікт на Кавказі вирішуватимуть дипломатичними методами.