Ексрозвідник Головного управління розвідки Роман Червінський заявив, що ідея розповісти самопроголошеному президентові Білорусі Олександру Лукашенку про “вагнерівців” народилася в Офісі президента.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко на YouTube-каналі “Христя”.

“Лукашенко підтвердив у своїх коментарях, що вони через КДБ отримали інформацію про те, що на їхній території знаходяться бойовики, які хочуть зробити переворот. За моєю інформацією, якою ми володіємо разом з Бурбою (колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, - ред.), ця ідея була створена в Офісі президента”, - сказав Роман Червінський.

Він зазначив, що в Офісі президента придумали зателефонувати до Олександра Лукашенка і попередити його про те, що у них на території знаходяться “вагнерівці”.

“Ідея цього дзвінка й полягала у тому, щоб посварити, донести Лукашенку, що це російські “вагнерівці” хочуть спровокувати держпереворот (у Білорусі, - ред.). І тому він, злий на росіян, побачивши цих “вагнерівців”, їх нам віддасть... Це була хороша ідея, за великим рахунком, але вона була не продумана... Путін і Лукашенко ніколи не посваряться. Невже Лукашенко проміняє дружбу з Путіним на дружбу з Україною?”, - риторично запитав Роман Червінський.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За його словами, потрібно було проконсультуватися з розвідниками перед проведенням такої спецоперації.

Як повідомляв Знай.ua, Валентин Стефанович зазначив, що у фіналі неможливо було передбачити, що ці "вагнерівці" могли зробити у літаку.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Анатолій Матіос заявив, що Бурба не мав жодного права розкривати інформацію про розвідку.