Про це він розповів у новому випуску програми «Чесний погляд на економіку» з експертом та економістом Олексієм Кущем.

«Подібного роду операції були, і «Вагнергейт» не перша така операція. І якщо я не помиляюся, дуже показовою була операція «Трест» у 1920-х роках, коли в післяреволюційній республіці провели операцію з виманювання білогвардійців. Це була подібна операція, але вона була успішною. Такі операції на етапах планування, підстраховки та реалізації – це величезна праця та робота, яка мала бути виконана. Роботу з операції «Вагнергейт» було здійснено, і на якихось етапах вона функціонувала непогано», - повідомив Валентин Стефанович.

Експерт заявив, що про це констатують усі експерти, з якими проводилися опитування, але щодо фінішу та реалізації виникає дуже багато питань. Напевно, за весь досить довгий період часу підготовки та реалізації цієї операції, вважає він, була залучена досить велика кількість людей, які знали про проведення не лише цієї операції. Подібного роду операції, думає він, було заплановано достатню кількість на той період часу.

«А ось з реалізацією виникають дуже великі питання навіть не з погляду залучення першої особи, якій довелося її коментувати. Для когось ця операція була успішною, але загалом вона не успішна. Я вважаю, що операція «Вагнергейте» справді була небезпечна з погляду фіналу. Тому що у фіналі неможливо було передбачити, що ці вагнерівці могли зробити в літаку, плюс реакція самої Туреччини. І, не дай Боже, якби вони пластиковою виделкою чи ножем взяли когось у заручники, бо ці люди мали спеціальну підготовку та були учасниками бойових дій. Тому ризики були величезними», - резюмував Валентин Стефанович.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі пояснив, чому інформаційна хвиля про загрозу російського вторгнення в Україну розпочалася у США.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Максим Ялі розповів про тактику президента на прес-марафоні.