Журналіст та блогер Сергій Лямець пояснив, що втрачені внески з часу розвалу Радянського Союзу – це та тема, яку можна розвинути в непоганий політичний проєкт.

Про це він розповів у своєму блозі.

Блогер нагадує, що після того, як Радянський Союз розвалився, люди не отримали своїх грошей з ощадної книжки. На думку Сергія Лямця, молоде покоління може дедалі більше та частіше піднімати це питання, тоді воно знову вийде на перший план. «Знайдуться ті, хто захочуть реалізувати проєкт «вкрадена спадщина», - підкреслює він.

Водночас журналіст зауважує, що це питання переважно стосується старших людей, а цей електорат не надто бажаний. Тим не менш, міркує він, це питання може зацікавити молодих людей, адже їхні бабусі та дідусі вклали кошти на суму 50 млрд доларів і вони зникли. «Таким чином ми можемо повернутися до цього питання, якщо виникне політична доцільність», - констатує Сергій Лямець.

Як зазначає блогер, до виборів залишилося 2 роки і за цей час питання про втрачені внески може знову порушитись. «Хтось візьме цей проєкт на гасло і це буде непогано працювати», - підкреслює він. Журналіст переконаний, що проєкт може отримати непогану підтримку, якщо пояснити населенню, що їхні гроші просто забрали.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лямець заявив, що після розпаду СРСР Україна не забрала свою частину грошей та ресурсів.

Також Знай.ua писав про те, що Лямець пояснив, де Національний банк України бере гроші.