Про це він розповів у своєму блозі.

«Коли розходиться сім'я, то вона починає ділити майно, і те саме сталося під час розпаду Радянського Союзу: Україна погодилася на варіант непропорційного поділу», - зазначив Сергій Лямець.

За словами експерта, після розпаду Радянського Союзу Україна не забрала собі частину грошей з Ощадбанку, частину резервів та посольські будівлі, а погодилася на те, що всі борги СРСР, які були дуже великими, бере на себе Росія, але за це Росія бере собі всі гроші, що були у СРСР.

«Таким чином, коли розпався Радянський Союз, Ощадбанк СРСР залишився у віданні Москви і всі 369 мільярдів рублів, включаючи українських 84 млрд, залишилися там. Коли відбувався такий варіант поділу, то українцям ніхто не сказав, що ділиться це саме так», - сказав Сергій Лямець.

Як зазначив експерт, народ не знав, що це питання буде вирішено саме так, що Україна не отримає своїх ресурсів. На думку експерта, це було правильним рішенням, тому що наша країна могла потрапити в ситуацію, коли вона не може впоратися з виплатою боргу, отриманого під час СРСР.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Лямець розповів, скільки всього грошей в Україні.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Лямець пояснив, де Національний банк бере гроші.