Директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболєв розповів про запровадження системи онлайн-продажів та пояснив, як працює підприємство, що проводить аукціони із продажу майна.

Про це він розповів у програмі Яніки Мерило «Суб’єктивно з Янікою Мерило».

«Все можна продавати онлайн через прозорі аукціони: землю, приміщення, будівлі. Ви як громадянин можете спокійно туди прийти і робити. Оренду ми запустили рік тому і зараз бачимо, як все відбувається. Ми їздимо, беремо інтерв’ю в людей, які щось взяли в оренду. Люди розповідали, що вони чотири роки намагалися взяти приміщення в оренду. Потім щось трапилось, вони виграли онлайн-аукціон на це приміщення. Ті самі люди. В них питали якісь довідки, якісь інші документи, вони купу грошей витратили. А тепер кажуть, що усе вийшло за два місяці. Цікаво бачити ефект, місце було занедбане, а тепер там кав’ярня», - каже він.

Варіантів використання приміщень, якими ніхто не користується, безліч: там може бути бібліотека, медична установа тощо.

«Дуже багато в лікарнях здають в оренду аптеки. Зазвичай це був бізнес керівника лікарні. Задешево брали у лікарні якісь його знайомі, потім здавали комусь. А великі аптечні мережі не могли туди прийти. Тому ці аптечки при лікарні вже свої, власні, там не всі є ліки і так далі. Тепер мережі прийшли. Всі кажуть: «О, так можна на аукціонах повигравати!», - пояснює керівник.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У різних містах аптечні мережі повигравали конкурси й почали розвиватися.

«Ми розширяємо більш ефективно український бізнес», - підсумовує Олексій Соболєв.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Єрмолаєв назвав існуючий уклад в Україні дрібнобуржуазною підприємницькою республікою.

Також Знай.ua писав, що Олена Шуляк розповіла про результати цифрової трансформації у сфері будівництва.