Заступник керівника Центрального штабу Національного Корпусу Владислав Соболевський розповів про сценарії можливої ескалації агресії з боку Росії.

Про це він розповів на Youtube-каналі «Національний Корпус».

«Квітень: до кордонів України стягуються війська, більше 100 тисяч особового складу армії РФ, важка бронетехніка, авіація та розгортаються госпіталі. Подібне відбувалося у квітні 2021 року та у листопаді і продовжується прямо зараз. Різниці між цими двома діями майже немає», - зазначив Владислав Соболевський.

За словами експерта, наші військові розглядають сценарій, що російські війська можуть піти у наступ на Київ, щоб одразу було підписано акт про капітуляцію, але, на думку Владислава Соболевського, найбільшімовірний сценарій – коротка військова операція на Донбасі.

«Наприклад, Донецьк будо обстріляно з боку ОРДЛО і у цьому буде звинувачена наша армія і для того, щоб зупинити цю «агресію», наприклад, буде намагання захопити невеликі населенні пункти», - сказав Владислав Соболевський.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як зазначив експерт, наша влада не змогла чітко відреагувати на ці можливі виклики та не вжила ніяких заходів щодо попередження можливого наступу.

«Зовнішньополітичні зв’язки тріщать по швах, тому що МЗС не може забезпечити нам ту допомогу, яка нам потрібна, тобто передачі там реальної кількості озброєння і можливо навіть військ», - підкреслив Владислав Соболевський.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Білецький розповів, що є головним обов'язком міністра оборони.

Також Знай.ua повідомляв, що у Нацкорпусі прокоментували ухвалення закону про спрощене отримання громадянства іноземними добровольцями