Політолог Ігор Рейтерович розповів, навіщо анонсували держпереворот, якщо його не було і не буде.

Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Тоді стояло кілька цілей перед Офісом президента, була ситуативна мета, пов'язана з проведенням пресмарафону. І таким чином інформацією про держпереворот влада хотіла перехопити ініціативу та направити дискусію у потрібне русло, щоб обговорювати питання, пов'язані з держпереворотом, сподіваючись, що всі присутні журналісти почнуть ставити уточнюючі питання і все пройде під диктовку Офісу президента. Але журналісти виявилися професійними і почали ставити справді важливі та актуальні питання. Таким чином журналісти розкусили всю абсурдність ідеї з держпереворотом», - наголосив Ігор Рейтерович.

Політолог сказав, що друга мета була більш стратегічною та пов'язаною з протистоянням з олігархами. Хтось це називає війною з олігархами, повідомив він, але на війну це не дуже схоже, а отже олігарху намагалися передати привіт. Таким чином Офіс президента вплутався в ці бойові інформаційні війни, вважає він, а тепер не знає як із цього вийти, зазнаючи репутаційних та іміджевих втрат. Їм треба було сісти за стіл переговорів, впевнений він, але вони вибрали найдурніший спосіб, затіявши цю війну і передавши привіт.

«І ми зараз це спостерігаємо, бо жодних передумов до компромісу немає, і це відбувається з вини влади. Влада примудрилася посваритися з усіма, з великим бізнесом, малим бізнесом та середнім бізнесом. В черговий раз кинули ФОПів і я думаю, що їм це відгукнеться і дуже серйозно. Тому ми можемо забути якусь ідею державного перевороту, але є одне «але». Дивлячись що ми маємо на увазі під цим переворотом. Тому що переважна більшість громадян України в це поняття вкладають одне, а Офіс президента – інше. Тому будь-яку акцію, спрямовану проти чинної влади, вона сприймає як спробу держперевороту», - резюмував Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, навіщо Росія підвищує градус напруги на кордоні з Україною.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі прокоментував «держпереворот», який мав відбутися 1 грудня.