Ексрозвідник ГУР Роман Червінський розповів, що його було звільнено зі спецслужб внаслідок домовленості урядів України та Росії.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю журналістці Христині Бондаренко на YouTube-каналі «Христя».

«Мене звільнили через операцію по Цемаху. Ця операція відбувалася 27 червня 2019 року, одразу після перемоги Зеленського на виборах. Мені не пояснили причини і просто усунули від обов'язків», - зазначив Роман Червінський.

За словами ексрозвідника, його звільнили зі спецслужб після того, як він працював над операцією із затримання Володимира Цемаха – російського терориста-бойовика, якого звинувачують у причасті до збиття літака MH-17 на Донбасі.

«Я думаю, що причиною став таки дзвінок Путіна (Зеленському, - Ред.), тому що: 11-го числа дзвінок, а 12-го вранці мене звільняють. У мене є інформація, що ця розмова складалася з двох частин: перша частина – обмін моряків, а друга частина – Цемах», - наголосив Роман Червінський.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як зазначив ексрозвідник, Володимир Путін тоді за телефонним дзвінком Володимиру Зеленському поставив умову, що віддасть полонених українських моряків, лише якщо українська сторона віддасть Володимира Цемаха, тому, на думку Романа Червінського, його було звільнено.

Як повідомляв Знай.ua, Дмитро Кухарчук закликав створити Оперативний штаб при Черкаській обласній раді.

Також Знай.ua публікував слова Луценка: Зеленський та Єрмак вимагали від мене віддати Цемаха Росії, погрожуючи звільненням.