Вчора, 23 грудня, Вінницький осередок Національного Корпусу організував акцію проти колаборантів, під час якої закликали підтримати закон про боротьбу з колабораціонізмом.

Про це повідомили на офіційному сайті.

«Протестувальники організували символічний перфоманс та передали звернення голові облдержадміністрації з вимогою донести нашу позицію президенту та Кабінету Міністрів України. За допомогою перфомансу активісти показали прямі наслідки «діяльності» колаборантів у нашій державі. Колабораціонізм вбиває – і це, на превеликий жаль, не просто метафора», - сказано на сайті.

У публікації зазначено, що через наявність у нашій країні колаборантів ми вимушені платити велику ціну – життя наших громадян.

«Ми неодноразово наголошували, що Україні потрібен повноцінний закон про протидію колабораціонізму, оскільки на 8 році війни наше політичне поле досі отруєне відвертими проросійськими агентами. Такі законопроєкти існують (№5144, №5143), але й до сьогодні вони припадають пилом на полицях в комітетах. Затягування з ухваленням такого важливого закону свідчить про те, що влада просто не готова жертвувати власними інтересами – як особистими, так і бізнес-партнерів», - сказано у публікації.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

На сайті зазначено, що Росія активно використовує гібридні засоби, які направлені на розгойдування ситуації всередині нашої країни.

«Закон про боротьбу з колабораціонізмом – один з небагатьох методів протидії агентам кремля в юридичній площині. Закликаємо всіх небайдужих активно розповсюджувати інформацію про важливість та актуальність ухвалення закону», - підкреслено у публікації.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Білецький розповів, що є головним обов'язком міністра оборони.

Також Знай.ua повідомляв, що у Нацкорпусі прокоментували ухвалення закону про спрощене отримання громадянства іноземними добровольцями.