Журналістка Вікторія Панченко висловилася щодо прийнятого Держбюджету-2022 і назвала його ключові недоліки, заявивши, що українських політиків аж ніяк не турбує становище бізнесу.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

Вікторія Панченко зазначає, що у державному бюджеті на 2022 рік передбачаються доходи на суму 1 трильйона 322 млрд грн, що на 55 млрд грн більше, аніж йшлося у першому читанні. «Цифри начебто великі, але чи врятують вони нас?», - запитує вона.

Аби не бути голослівною, журналістка посилається на слова директора Інституту соціально-економічної трансформації Іллі Несходовського, який пояснив, що цей державний бюджет насправді багато чого не врахував, оскільки перед державою стоїть багато ризиків: загроза вторгнення, запуск Північного потоку-2, а також боргові зобов'язання перед міжнародними організаціями.

Як повідомляє Вікторія Панченко, влада планує дефіцит на рівні 3,5% ВВП, а фінансування бюджету - на рівні майже 189 млрд грн. «Водночас наші податки, на секунду, будуть 1 трильйон 497 трлн грн», - зауважує журналістка. Також вона зазначає, що з 1 жовтня мінімальна зарплата становитиме 6700 грн, а з 1 липня прожитковий мінімум для працездатних осіб - 2600 грн, але з першого грудня – вже 2684 грн. Середній же курс долара, додає журналістка, передбачається у межах 28,6-28,7 грн.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Водночас вона підкреслює, що в часи війни, пандемії та енергетичної кризи влада вирішила витрачати державні кошти на дороги. А тим часом, констатує Вікторія Панченко, проблем лише додається. Також журналістка дивується тому факту, що влада зовсім не турбується про стан середнього та малого бізнесу. «Хоча, ні, думають. Думають про те, які податки повісити на ФОПів, наприклад», - каже вона.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розповів, через що в державі починається фінансова криза.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл попередив, що при зруйнованій системі субсидій зростання тарифів може викликати бунт.