Політолог Руслан Бізяєв пояснив, як він ставиться до перемир’я на Сході України, і поміркував над тим, чи довго воно протриває.

Про це він сказав у програми «Розвилка».

За словами експерта, будь-яке перемир’я є похідним від миру чи війни. «Тож до війни чи миру рухається ситуація на Донбасі? На мою суб'єктивну думку, це спроба втекти в минуле, не війна і не мир», - міркує він. На думку Руслана Бізяєва, перемир’я на Донбасі – це реверанс дипломатам, аби вони знову повернулися до Мінських угод і зайнялися розв’язанням цього Гордієвого вузла.

Водночас політолог переконаний, що перемир’я не протримається вічно, тому що ключові питання ідеології, економіки та політики так і не розв’язані. «Воно дасть можливість кілька місяців, а може, до пів року, залишити ситуацію в статус-кво», - зазначає він.

А відтак, констатує Руслан Бізяєв, або дипломатам усе вдасться, або ні і їм доведеться йти на інше коло. Тим не менш, каже він, вже зараз зрозуміло, що Мінські угоди не можуть вирішити проблему і радше самі стають нею.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Соболевський розповів, які два сценарії воєнного розвитку подій можна очікувати.

Також Знай.ua писав про те, що Волковський розповів, чи можна закінчити війну на Донбасі дипломатичними методами.