Політолог Юрій Подоляка розповів, як він розцінює концентрацію військ на російсько-українському кордоні та які цілі переслідує Росія.

Про це він сказав в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим.

“Сьогодні ніхто не помічає жодної серйозної концентрації російських військ на українському кордоні. Ну, крім американської розвідки, яка вже порахувала всі багнети російських військ на глибині до 2000 км від українського кордону. І сказала, що якщо Росія збере всіх своїх військових з європейської частини своєї країни, то вона створює дуже потужне угруповання”, - сказав Юрій Подоляка.

Він зазначив, що Росія не планувала і не планує нападати на Україну відкрито цієї зими.

“А ті тези та заяви, які робить останнім часом російська влада, вони розраховані не на сьогоднішній день, а на завтрашній. По-перше, Росія чекає відповіді на ті ультиматуми, які були проголошені 17 грудня в особі заступника міністра закордонних справ Російської Федерації… І поки Росія не отримає відповіді, а швидше за все вона буде негативною, то далі Росія діятиме згідно зі своїм планом”, - додав Юрій Подоляка.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За його словами, Росія діє за принципом вікна Овертона – спочатку люди вважають якісь дії неможливими, потім радикальними, цілком можливими і в результаті прийнятними.

Як повідомляв Знай.ua, Тарас Чорновіл заявив, що Путін не прораховував, що Україна може дати опір.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Руслан Бізяєв розповів, чи довго протримається перемир'я на Донбасі.