Політолог Максим Ялі пояснив, що розгортання повномасштабної російсько-української війни не вигідне Путіну, оскільки це негативно відобразиться на його рейтингах.

Про це він розповів у програмі «Акценти» з Тетяною Резвін.

Максим Ялі зазначає, що є певні політичні та економічні фактори, які стримують Путіна від нападу на Україну, а відтак повномасштабна війна йому не вигідна.

Спершу він розповідає про ці чинники в політичному плані. «Навіть громадяни Росії, громадяни окупованих територій в Україні та навіть громадяни України, які досі вірять у казки про громадянську війну, розкриють очі та зрозуміють, що Росія є агресором», - пояснює експерт. Окрім цього, додає політолог, повномасштабна агресія негативно відобразиться на рейтингах Путіна та його іміджі.

В економічному плані, розповідає Максим Ялі, Путіна від війни з Україною стримують заяви Заходу та Німеччини зокрема щодо Північного потоку-2: у такому разі його не запустять. Водночас він підкреслює, що Північний потік-2 – головний економічний та геополітичний проєкт президента РФ за останні 6 років. Його ж метою, додає гість програми, є знищення української ГТС. «Поки Північний потік-2 не запущений – Путін не нападе, тому що це є стримуючим фактором, бо інакше припиняться поставки», - пояснює політолог. Він додає, що у разі війни українська ГТС все ще матиме транзит, а Росія втратить обсяги продажу газу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв поділився своїми враженнями від нещодавньої пресконференції Путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Куса назвав причини нагнітання ситуації навколо України з боку Росії.