Журналістка Вікторія Панченко розповіла, чого чекати у соціальній сфері наступного року, заявивши про несправедливо мізерне підвищення головного соціального забезпечення українців.

Про це вона розповіла на каналі «Знай 24».

«Про добробут держави судять з того, як вона дбає про своїх громадян. Президент може багато говорити про те, що збудували 13 тис. км доріг, що збудують 810 мостів, що збудують завод з виготовлення військових дронів, і держборг буде нижчим за 50% ВВП. Але якщо пенсії залишаються на рівні виживання, а соцвиплати систематично урізаються, то про який економічний прорив може йтися? Мінімальна пенсія збільшиться лише на 159 грн», - повідомила Вікторія Панченко.

Журналістка зазначила, що у липні її підвищать до 2027 грн, а у грудні – до 2093 грн. Вона додала, що, як зазначають у Головному науково-експортному управлінні Верховної Ради, розміри прожиткового мінімуму суттєво відрізняються від його реальних показників – величини, достатньої для забезпечення нормального функціонування організму людини та збереження її здоров'я.

Вікторія Панченко заявила, що таким розміром мінімальної пенсії Кабмін, який розробляв проєкт бюджету, фактично порушив ст. 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», згідно з якою він має вживати заходів щодо підвищення реальних доходів населення та забезпечувати соціальний захист громадян. Також, за її словами, заощадили в уряді й на мінімальній зарплаті.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Її збільшать лише на 200 грн до 6700 грн і лише з жовтня. Це при тому, що інфляція за найскромніших прогнозів складе понад 6%. Це фактично означає зниження реального розміру зарплат українців. Щоправда, пообіцяли суттєво підвищити зарплати медиків. За новими розрахунками 2022-го лікар зароблятиме не менше 20 тис. грн, середній медперсонал – 13,5 тис. грн. Але це торкнеться не всіх медпрацівників. Наприклад, лікарів, які працюють у школах та дитсадках, ця норма не стосується. Де ж справедливість?», - каже Вікторія Панченко.

Як повідомляв Знай.ua, Геннадій Балашов заявив про 2022 рік: населення буде біднішати, але держава зміцнюватиметься.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що Вікторія Панченко назвала недоліки державного бюджету на 2022 рік.