Політичний психолог Олег Хом'як розповів, що українська націоналістична ідея з моменту незалежності є більш фантастичною, ніж реалістичною.

Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Беседы».

«Колись у нас відбудеться розуміння, що у нас не ідеологія, а фантастика. Вона як почалася з романтиків та революціонерів у 1991 році, так і досі продовжується», - зазначив Олег Хом'як.

За словами експерта, наша ідеологія влаштована так, що українців більше цікавить її фантастична частина, ніж реалістична. Як зазначив психолог, нашу державу можна порівняти з дитиною: її цікавить лише її вигаданий світ, а реальні проблеми її не стосуються.

«У нас замість національної ідеї ідентичності існує фейк під назвою націоналізм – все забито фейками і немає нічого реального справжнього та працюючого», - сказав Олег Хом'як.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

На думку психолога, наша нація за 30 років не встигла сформувати справжні цінності, тому зараз українці переважно керуються невірними ідеями, які були нав'язані. За словами експерта, це можна спостерігати багато в чому через те, що після розпаду Радянського Союзу люди не повністю усвідомили, що сталося і залишилися «тими» людьми.

Як повідомляв Знай.ua, Максим Каризький розповів, у чому відмінність культурних воєн в Україні та США.

Також Знай.ua публікував слова Олександра Чалого: Ми вперше розуміємо, що ми залишаємося віч-на-віч з Російською Федерацією.