Тенісист та тренер Дмитро Поляков пояснив, з яких причин професійні спортсмени повинні мати ще іншу професію та загалом освіту.

Про це він сказав у програмі «Культ Особистості» з Русланом Бізяєвим.

Як зазначає гість програми, кожен професійний спортсмен будь-коли може поламатися і стати ніким. Зокрема, зазначає він, часто цей момент припадає на 15-17 років, коли спортсмени відчувають велике психічне навантаження.

Саме тому, підкреслює Дмитро Поляков, він усім дітям радить гарно вчитися в обов’язковому порядку. «Тому що у професійному спорті один з багатьох тисяч може вийти, немає стабільного способу життя на майбутнє. А якщо ви отримаєте якусь професію, то хоча б себе убезпечите на спокійне майбутнє життя», - пояснює він.

До того ж, зауважує тенісист, всі бачать, як хто виступає на змаганнях і можуть порівняти. «Багатьом кажуть батьки: «Ні, ні в якому разі», багато хто сам розуміє, що з них вже далі не вийде нічого», - додає Дмитро Поляков. Тобто, констатує він, всі можуть оцінити свої подальші шанси і в разі чого обрати якісь інші пріоритети в житті.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Саме так, зазначає тренер, відбувається все і в українському тенісі. «Поки батьки можуть тягнути дітей, поки це не так дорого, подорожувати Україною, грати якісь місцеві турніри – це поки йде. Але потім це може коштувати дуже дорого», - підкреслює він. Зокрема, підраховує Дмитро Поляков, 17-літній дитині для підготовки, тренувань із тренером та поїздок на виїзди потрібно буде щонайменше 50 тис. євро на рік.

Як повідомляв Знай.ua, Поляков поділився своїми спостереженнями за особливостями життя у сучасній Німеччині.

Також Знай.ua писав про те, що Поляков розповів, яким був професійний спорт на початку 1990-х років.