Політтехнолог Юрій Подорожній розповів про основні елементи структури політичної системи, які забезпечують її належне функціонування у державі.

Про це він розповів у програмі «Антишпора від Подорожнього».

Юрій Подорожній зазначив, що структура політичної системи – це сукупність владних інститутів, що пов’язані між собою і створюють стійку цілісність. За його словами, головний єднальний компонент системи – політична влада – зосереджена в державі, політичних партіях і громадських організаціях.

«Важливою функцією влади є створення внутрішніх, зв’язків системи, врегулювання конфліктів політичними засобами і регламентація поведінки людини, тобто можливість впливати на неї з допомогою певних засобів – волі, авторитету, права, сили. Отже, влада – це джерело управління, основа розвитку й функціонування політичних систем», - пояснив Юрій Подорожній.

Експерт додав, що структуру політичної системи становлять політичні відносини, політична організація суспільства, засоби масової інформації, політичні принципи та норми, політична свідомість і культура.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

«Політичні відносини формуються в суспільстві щодо завоювання та здійснення політичної влади. Це – міжкласові, внутрішньокласові, міжнаціональні та міждержавні відносини, вертикальні відносини у процесі здійснення влади між політичними організаціями, відносини між політичними організаціями та установами. З політичних відносин виростає політична організація суспільства, охоплюючи його стабільні політичні організації та установи, які здійснюють політичну владу», - розповів Юрій Подорожній.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній розповів, яку роль революції відіграють у політиці.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Подорожній назвав основні засади демократичної політики.