Про це він розповів у програмі «Антишпора від Подорожнього».

«За сучасних умов суспільно-політичного розвитку, коли людство винайшло потужні демократичні регулятори політичних відносин і політичної діяльності, політика покликана бути засобом регулювання економічних, соціальних і духовних відносин, орієнтувати розвиток суспільства на мінімальну конфліктність й максимальну життєздатність суспільних процесів», - розповів Юрій Подорожній.

Він зазначив, що сучасною політичною наукою та всією громадсько-політичною думкою сформовано чіткі засади демократичної політики, серед яких оптимальне поєднання класового й загальнолюдського, універсального й національного; гуманістична спрямованість, подолання технократизму, насильства, злочинності; демократизм і моральність у здійсненні політики; громадянськість і патріотизм.

За словами Юрія Подорожнього, під час вироблення та реалізації політики важливо враховувати конкретно історичні умови розвитку соціуму, геополітичні умови й географічне розташування держави, спрямованість національної ментальності, рівень розвитку політичної та правової свідомості. Політтехнолог зазначив, що також важливе значення мають етнонаціональний і демографічний чинники суспільного розвитку та відповідність політичних ідеалів і завдань історичній традиції, політичним цінностям суспільства, принципам гуманізму й соціальної справедливості, а також реальна міжнародна ситуація і ставлення до держави світової громадськості.

«Перехід до чесної та гуманної політики є складним і тривалим процесом, тісно пов’язаним з корінними змінами у свідомості мас. Особливо це стосується тих країн, які перебувають на стадії переходу від тоталітаризму до демократії, від закритих до відкритих суспільств», - вважає Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит В Україні оновили правила для виїзду за кордон Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Івшина заявила, що Україна могла б бути Британією слов’янського світу.

Також Знай.ua повідомляв, що Толкачов назвав переваги проєкту Конституції 1993 року.