Політолог Руслан Бортник припустив, якими будуть німецько-російські відносини після зміни уряду та обрання нового канцлера Олафа Шольца, який є представником лівого крила.

Про це він розповів на своєму YouTube-каналі.

Руслан Бортник зазначив, що, незважаючи на те, що Олаф Шольц представляє лівий німецький політичний сегмент, який традиційно має добрі зв'язки з РФ і який вважають таким, що розуміє Росію, він у нинішньому складі уряду Німеччини серйозно збалансований «зеленими», які сьогодні контролюють міністерство закордонних справ і які традиційно більш євроатлантичні.

Більше того, додав політолог, цей уряд загалом буде досить серйозно євроатлантично зорієнтований. Тому, на його думку, інерція Меркель збережеться.

«Олаф Шольц насамперед господарник. Він колишній мер, колишній віцепрем'єр з економічних фінансових питань, і він вибудовуватиме німецьку політику, виходячи з прагматичного німецького інтересу. Тому спроби сертифікації Північного потоку-2, збереження співробітництва з РФ – все це буде продовжено. Німці шукатимуть прагматику у європейсько-російських відносинах», - вважає Руслан Бортник.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Експерт зазначив, що «зелені» час від часу додаватимуть «жару» в цей процес і намагатимуться вставити палки в колеса. Руслан Бортник нагадав про світлофорну коаліцію в німецькому парламенті, яка досить неоднозначна і може призвести до того, що той самий процес у різний період часу отримуватиме різний сигнал світлофора.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що у 2021 році змінилася зовнішньополітична кон'юнктура навколо України.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник пояснив, чому США не можуть реально впливати санкціями на Росію та Китай.