Політичний аналітик Андрій Вігірінський повідомив, що згідно з російськими ЗМІ президент Зеленський зробив Володимиру Путіну пропозицію щодо 10 кроків, які можуть розв’язати проблему на Донбасі.

Про це він сказав у програми «Мотив» з Юрієм Подорожнім.

Як розповідає експерт, російське видання «Комерсант» опублікувало 10 кроків Володимира Зеленського, які він оголосив у Гуті. «Що ми запропонували нашим партнерам 10 кроків, пов’язаних з вирішенням питання на Сході. Оприлюднює російське видання, у нас поширюється, ніхто не спростовує достовірність цього документу», - розповідає він.

До того ж, зазначає Андрій Вігірінський, у цьому документі, окрім чотирьох пунктів щодо гуманітарних питань, повторюється те, що викладено у Мінських домовленостях. Тобто, констатує він, йдеться про неприйнятні для України пункти: особливості виборів та місцевого самоврядування, а найголовніше – обговорення на рівні ТКГ тих законопроєктів, які буде приймати ВР. «Чи можемо ми говорити про те, що якщо ми не спростовуємо, то є вірогідність того, що це близький до достовірного документ? І що ми відмовились від концепції, що Мінськ нас не влаштовує і ми його виконувати не будемо», - міркує гість програми.

На думку Андрія Вігірінського, можна зробити висновок, що керівництво України виявилося не надто категоричним у своїй позиції щодо Мінських угод, якщо цей документ справжній.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вігірінський розповів, від чого залежать терміни та умови завершення війни на сході України в контексті міжнародної політики.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, чи могла б Україна домовитися безпосередньо з Росією.