Політичний експерт Юрій Романенко розповів про роль етнічного чинника у житті Казахстану та в тих подіях, які зараз відбуваються у цій центральноазіатській країні.

Свою думку він висловив у відеоблозі в YouTube.

«На півночі Казахстану сильні позиції росіян, а на півдні - китайців. У 2019 році антикитайські настрої, які в Казахстані дуже сильні, спричинили серйозну проблему. Китай активно заходить до Казахстану, і це призводить до незадоволення громадян. Китайці заходять до Казахстану зі своїм бізнесом та віджимають ті чи інші економічні кластери. Тож на півдні країни китайців не люблять. Казахстан – країна величезна, набагато більша за Україну, і дуже складна. Етнічні протиріччя не могли не вплинути на характер політичного режиму, який там сформувався», - зазначає Юрій Романенко.

За його словами, цей фактор став одним з тих, які призвели до нинішніх масових протестів у цій країні.

«Тут зіграли роль безліч обставин. Так само в Україні на останньому Майдані олігархи не змогли б провести свою гру, якби не спиралися на реальне народне невдоволення. Неможливо вести таку гру, де десятки тисяч людей залучаються до силового протистояння, хтось навіть жертвує собою», - вважає Юрій Романенко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він порадив Україні взяти за зразок Фінляндію як приклад успішної країни.

Також Знай.ua повідомляв, що Романенко назвав причини загибелі Першої української республіки.