Журналістка Катерина Котенкова розповіла про наслідки високих тарифів за опалення для бізнесу, які відчують усі українці на прикладі хлібовиробництва в Україні.

Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Глава «Нафтогазу» Вітренко фактично дав зрозуміти, що на січень-лютий цінник на газ у тендерах вже виставляють за надхмарною ціною в 40 тисяч гривень за 1000 кубів, а також кулуарно поки що зростає невдоволення регіонів. Він закликав усіх економити, інакше «Нафтогаз» не зможе довго утримувати низькі ціни на газ для населення. Йде занадто велика перевитрата. «Нафтогаз» продає газ вже на рівні 65-75 тисяч за тисячу кубометрів», - розповіла Катерина Котенкова.

За її словами, українські хлібовиробники заявляють про неможливість працювати в таких умовах і попереджають про закриття підприємств та перебої з постачанням хліба. Катерина Котенкова додала, що, крім цього, з початку поточного року на 40% зросли ціни на борошно, вдвічі подорожчала і електроенергія, виріс прожитковий мінімум. Журналістка наголосила, що все це призводить до незворотної збитковості роботи хлібопекарських підприємств.

«Усі печі на хлібозаводах працюють на газі, це величезні обсяги для підприємств. Таким чином, собівартість виробництва хліба сьогодні зросла на 40-50%. При цьому ціни на хліб залишаються незмінними. За такої рентабельності ніхто не зможе працювати. Це тягне за собою відсутність оборотних коштів, підприємствам нема за що закуповуватиме ті ж борошно, електроенергію і газ, а тому нема з чого виробляти хліб. Незабаром людям не буде чим платити зарплати», - заявила Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вона зазначила, що крім втрати великої кількості робочих місць, соціальної напруги, зниження купівельної спроможності населення, закриття хлібопекарських підприємств також призведе до того, що бюджетні установи – школи, лікарні, дитячі садки, військові частини тощо залишаться без поставок хліба, а місцеві бюджети у кризовий час – без прибуткового податку від підприємств хлібної галузі.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що подорожчає майже все.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Вікторія Панченко заявила, що тимчасові відключення під виглядом планових ремонтів уже почалися.