Політтехнолог Юрій Подорожній розповів про складові елементи політичної системи та її функції, які своєю чергою забезпечують функціонування суспільства.

Про це він розповів у програмі «Антишпора від Подорожнього».

«Всі елементи політичної системи взаємодіють і утворюють політичну цілісність. Політична система взаємодіє із зовнішнім середовищем – суспільством, прагне забезпечити стабільність і розвиток цього середовища», - розповів Юрій Подорожній.

За його словами, специфіка функціонування будь-якого суспільства виявляється через функції політичної системи. Юрій Подорожній розповів про зміст деяких з них, зокрема, регулятивна полягає в координації поведінки індивідів, груп, спільнот на основі введення політичних і правових норм, дотримання яких забезпечується виконавчою та судовою владою. Інтеграційна, додав експерт, забезпечує вироблення політичного курсу держави та визначення цілей і завдань розвитку суспільства.

«Дистрибутивна функція передбачає розподіл системою матеріальних благ, соціальних статусів і привілеїв інститутам, групам і індивідам. Функція реагування відбивається у здатності системи сприймати імпульси, що надходять з зовнішнього середовища», - розповів Юрій Подорожній.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Іншими функціями політичної системи, за словами політтехнолога, є функція легітимізації, політичної соціалізації, артикуляції інтересів. Він зазначив також функції агрегування інтересів, політичної комунікації та стабілізації.

«Головним для функціональності системи є забезпечення стану динамічної рівноваги шляхом адекватної переробки імпульсів», - додав Юрій Подорожній.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній розповів, яку роль революції відіграють у політиці.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Подорожній назвав основні ризики проведення референдуму про статус Донбасу.