10 січня у Черкасах громадські активісти та представники Національного Корпусу вийшли під будівлю Черкаської ОДА на підтримку жителів Казахстану з гаслами проти російської агресії.

Про це йдеться на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Багато хто готовий їхати в Казахстан, допомагати, підтримати, але коли питають, до чого тут Україна, то я відповідаю, що сьогодні майже двохтисячне угрупування на кордоні України, ми маємо загрозу повної окупації України з боку Росії. На сьогодні від органів влади України немає жодної позиції щодо ситуації в Казахстані. Сьогодні президент робить усе, щоб про Україну думали, що вона на світовій арені нічого не вирішує», - зазначив керівник Черкаського осередку Національного Корпусу Дмитро Кухарчук.

У публікації зазначено, що за останні 100 років було 43 випадки збройної агресії Росії проти інших держав. На думку представників Національного Корпусу, наша влада повинна висловити свою офіційну позицію щодо ситуації в Казахстані, але поки ніяких заяв не поступає.

«З огляду на це, учасники мітингу підготували звернення з вимогами до президента і Верховної Ради:

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще
  • Зробити офіційні заяви від Президента України і Верховної Ради України, які міститимуть підтримку народу Казахстану, який став черговою жертвою російської інтервенції, й осудити голів країн-членів ОДКБ, які ввели війська на територію Республіки Казахстан.

  • Провести розслідування щодо працівників СБУ і покарати винних. Про результати повідомити офіційно і через засоби масової інформації.

  • Розробити механізм підтримки антиросійських рухів у Казахстані», - сказано у публікації.

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Білецький назвав цифри, скільки українців готові долучитись до територіальної оборони.

Також Знай.ua публікував заяву Андрія Білецького: Німецькі неокомуністи знову підтримують необільшовицьку Росію.