Юрій Костенко, український політик, голова Української Народної Партії з грудня 1999 року, народний депутат України 2-го скликання розповів про основну проблему конституційної системи незалежної України.

Про це він розповів у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Юрій Костенко вважає, що українська Конституція є більш-менш збалансованою. Він зазначив, що традиційно всі державні інтриги відбуваються у трикутнику президент-прем’єр-парламент. За його словами, після проголошення незалежності Україна була чисто парламентська держава.

«Уряд сидів, як зайчики, поки парламент приймав рішення. Потім коли Кравчук прийшов – президентська. Президент був головою держави і головою уряду. Потім почалися ці балансування – парламентсько-президентська, президентсько-парламентська. І всі форми державного управління ми пройшли – а результат який? Немає результату. Чому? У нас немає більшості, об'єднаної державною ідеєю», - вважає Юрій Костенко.

Він додав, що до 2002 року більшість була комуністичною, і вони будували в незалежній Україні комунізм, соціалізм, але не демократію. Юрій Костенко зазначив, що у 2002 році з’явилася «Наша Україна», яку він назвав ліберальною частиною політикуму і зрештою народилося те, що ми маємо зараз. Політик назвав це олігократією.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

«І боротьба йде не за реалізацію ідей сьогодні. Хто буде КСУ керувати, хто буде керувати парламентом – чи парламентська більшість, чи одноосібно президент. Боротьба за «радянський союз». Генсекретар був і головою держави, і головою уряду, і головою парламенту, і головою суду. Цар-батюшка. Тому боротьба в Україні не за реалізацію ідей, а за посаду царя, якого немає в Конституції», - заявив Юрій Костенко.

Як повідомляв Знай.ua, Гройсман заявив, що в Україні з року в рік у нас політичні змагання.

Також Знай.ua писав про те, що Солодко розповів, чи справді в Україні триває боротьба з корупцією.