Політолог Руслан Бізяєв прокоментував женевські переговори США та Росії, розповівши про вплив цього переговорного процесу на ситуацію в Європі.

Про це він розповів в ефірі програми «Розвилка».

«На тлі подій у Казахстані у нашому інформаційному полі навіть трішки нівелювалася зустріч у Женеві. Переговори між США та Росією. Переговори США та Росії викликали зубовний скрегіт у ЄС», - заявив Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що високий представник ЄС із міжнародної політики Боррель вирішив терміново приїхати з візитом на Донбас. За словами політолога, це потрібно не для того, щоб поспілкуватися з місцевими жителями або спитати, як вони ставляться до формули Штайнмаєра. На його думку, завданням є показати, що ЄС хоче залишитись у грі.

«Європейці в один прекрасний момент відчули всі мінуси відсутності суверенітету ЄС як цілісної структури, не окремих держав. Як би у нас сказали жодного слова про Європу без Європи. Але США та Росія зараз дуже поверхово ставляться до цієї ініціативи», - говорить Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його словами, країни вважають, що на це питання треба дивитися ширше. Політолог заявив, що Путін та Байден як представники двох концепцій зустрічаються, про щось домовляються чи ні, а вже похідною від цього буде ситуація, наприклад, у Європі.

«Судячи з офіційних заяв, поки що сторони вдають, що вони не домовилися. Занадто глибокі протиріччя. Але давайте не забуватимемо, що політиків судять не за тим, що вони говорять, а за тим, що вони роблять. І ось за діями у найближчі 6 місяців ми зможемо зрозуміти, як далі розвиватиметься женевський переговорний процес», - вважає Руслан Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Постернак заявив, що Росія може анексувати в України острів Зміїний.

Крім цього, Знай.ua публікував думки Марини Ставнійчук про майбутнє Нормандської четвірки.