Журналіст і телеведучий Дмитро Гнап пояснив, що робити у разі незаконного звільнення з роботи і взагалі як саме це може відбутися в Україні.

Про це він розповів у програмі «Розмова з Анатолієм Якименком».

Як розповідає гість програми, людина може просто опинитися на вулиці з розмагніченою перепусткою. «Однак якщо людина отримала письмовий наказ про звільнення, вона може оскаржити його в суді», - зазначає він.

Згідно зі статистикою, каже Дмитро Гнап, зараз у 90% випадків рішенням суду наказ про звільнення скасовується, а свавільних звільнень менше, аніж формалізованих. «Але якщо людину просто виганяють на вулицю, то це робиться саме для того, щоб вона не могла оскаржити своє звільнення в суді, адже суд не розглядатиме справу без письмового наказу», - пояснює він.

Тому, підкреслює журналіст, люди неоднократно змушені вибивати ці накази. Тим не менш, зазначає Дмитро Гнап, розпорядження відомства допускає й такий варіант, що людину, по суті, не звільняють, але її усувають від роботи. «При усуненні від роботи його термін не обумовлюється. А людина при цьому залишається без засобів для існування», - пояснює телеведучий. Це рішення, додає він, можна оскаржити в суді протягом місяця, але йдеться не про районний суд, а окружний, у якому діяти важче.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гнап розповів, чому в Україні виконавча влада не вважає судові рішення обов'язковими для себе.

Також Знай.ua писав про те, що комісія від профспілки контролюватиме роботу будівельних гіпермаркетів.